Aflossingsvrije hypotheek

Wilt u geen aflossing op uw hypotheek en daarmee de maandlasten zo laag mogelijk houden? Dan kun je het beste kiezen voor de aflossingsvrije hypotheek. Hier hoef je alleen de hypotheekrente te betalen. Dit betekent wel dat je een levenslange lening afsluit, mits je je woning verkoopt. De aflossingsvrije hypotheek kenmerkt zich door de lage maandlasten omdat je pas aan het einde van de looptijd aflost. Tijdens de looptijd van de hypotheek betaal je alleen rente.

Kenmerken Aflossingsvrije Hypotheek

  • Lage maandlasten: je betaalt gedurende de looptijd alleen rente
  • Belastingvoordeel door hypotheekrenteaftrek
  • Financiering is maximaal 50% van de marktwaarde van de woning
  • Hypotheekschuld daalt niet omdat er niet afgelost wordt
  • 10% van de oorspronkelijke hoofdsom kan gedurende de looptijd boetevrij afgelost worden
  • Aan het einde van de looptijd moet je de hypotheek zelf aflossen (bijvoorbeeld met eigen middelen of door verkoop van de woning)

Wil je een Aflossingsvrije Hypotheek?

Tijdens de looptijd van de Aflossingsvrije Hypotheek betaal je alleen maandelijks rente en los je niets af. Dit zorgt ervoor dat de maandlasten laag zijn. Wel belangrijk is om je te realiseren dat je aan het einde van de looptijd de hypotheek met eigen middelen moet aflossen. Je kunt de aflossing van de hypotheek verzorgen door te sparen, te beleggen of door de woning te verkopen.

Hypotheekrenteaftrek

Binnen het huidige belastingstelsel heb je maximaal 30 jaar recht op hypotheekrenteaftrek. Houd er daarom rekening mee dat je netto maandlasten hoger zullen worden als je geen recht meer heeft op hypotheekrenteaftrek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *