hypotheek verhogen voor verbouwing

Hypotheek verhogen voor verbouwing?

Hypotheek verhogen voor verbouwing, wat zijn de mogelijkheden? Er zijn verschillende opties om geld te lenen voor een verbouwing of achterstallig onderhoud. Je kunt geld lenen via een persoonlijke lening of je kunt het bedrag via je hypotheek lenen. Via een hypotheek lenen geniet de voorkeur omdat het verhogen van je hypotheek voor een verbouwing betekent dat je de rente af kunt trekken.

Hypotheek verhogen tijdens afsluiten

Via een hogere inschrijving tijdens het afsluiten van een hypotheek is de makkelijkste optie. Tijdens het afsluiten van je hypotheek wordt bij de notaris een hoger hypotheek bedrag ingeschreven dan je nodig hebt. Op het moment dat je het geld voor een verbouwing nodig hebt, kun je er zonder tussenkomst van een notaris, aan komen. Het voordeel is dat je geld bespaart op de notariskosten. Deze hoef je namelijk maar 1 keer te betalen (bij afsluiten van de hypotheek). Het is aan de hypotheekverstrekker om te bepalen of de hogere inschrijving toegekend wordt. Dit is afhankelijk van je inkomen en de waarde van je huis.

Hypotheek verhogen door een tweede hypotheek

Een andere manier om je hypotheek te verhogen voor een verbouwing is om een tweede hypotheek te nemen. Een tweede hypotheek kun je bij dezelfde of bij een andere hypotheekverstrekker afsluiten. Bij een andere hypotheekvertrekker een tweede hypotheek afsluiten is niet makkelijk. Niet veel hypotheekverstrekkers zitten hierop te wachten. Het handigst is het dus om je hypotheek bij je huidige verstrekker af te sluiten.

Een andere optie is om je hele hypotheek af te kopen en een nieuwe hypotheek te nemen. De nieuwe hypotheek is inclusief het bedrag voor de verbouwing. Je kunt dan meteen kiezen voor een andere hypotheekvorm of een andere hypotheekverstrekker. Mogelijk levert dit een rentevoordeel of andere voordelen voor je hypotheek op.

Voordelen hypotheek verhogen voor verbouwing

De voordelen om het geld via een hypotheek te financieren tov een persoonlijke lening zijn in ieder geval dat de rente aftrekbaar is en dat het bedrag over een langere looptijd terugbetaald kan worden. Het levert een voordeel met je maandelijkse lasten op.

Tips voor hypotheek verhogen

Ga naar een adviseur en laat je voorrekenen wat voor jou de voordeligste optie is. Een tweede hypotheek of toch de hele hypotheek aflossen en een nieuwe hypotheek afsluiten. Als je nog geen hypotheek hebt, denk dan aan de hogere inschrijving tijdens het afsluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *