Hypotheek oversluiten berekenen

Hoe kunt u het beste uw hypotheek kosten berekenen bij oversluiten, vraagt u zich misschien af. U kunt dit laten doen door een professioneel tussenpersoon of gratis op het internet. Vaak komen en kosten bij als u dit door een “echt” persoon laat doen en daar zit u niet op te wachten. Via het internet kunt u gemakkelijk en snel uw hypotheek oversluitkosten laten berekenen. Door de kosten van het oversluiten te berekenen krijgt u meer zekerheid en vertrouwen. Hierdoor komt u niet voor verassingen te staan als u daadwerkelijk gaat oversluiten.

Extra kosten

Wanneer u van hypotheek verandert, komen er een aantal extra kosten bij. U zult natuurlijk bij de nieuwe hypotheekverstrekker dezelfde kosten moeten betalen als toen u uw oude hypotheek afsloot. Hieronder vallen de notariskosten en afsluitprovisie. Het kan ook voorkomen dat uw oude hypotheekverstrekker u een boete geeft als u te vroeg van hypotheek bent veranderd (bijvoorbeeld tijdens de rentevast periode en niet er na). Dan is het alsnog verstandig om door te zetten met het oversluiten van de hypotheek en de kosten voor lief te nemen.

Hogere kosten

U kunt ook opgescheept worden met een hogere hypotheek. Dit gebeurt als u in dezelfde woning blijft wonen, maar toch besluit over te stappen op een andere hypotheekverstrekker. Dan betaald u namelijk de oude hypotheek plus de oversluitkosten van de nieuwe hypotheek. Ook als u veel eigen vermogen hebt kunnen de kosten omhoog gaan, of wanneer u een overbruggingsfinanciering nodig hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *